Mainos
Mainos

Tutkimus: Osteoporoosilääke yhtä tehokas kuin syöpälääke

Amerikkalaistutkimuksen mukaan raloxifenenä tunnettu Evista aiheuttaa Tamfixenia vähemmän verenhyytymiä, harmaakaihia ja kohdunkaulan syöpää.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan osteoporoosilääke Evista on yhtä tehokas rintasyöpälääke kuin Tamofixen. Molemmat lääkkeet vähentävät tutkijoiden mukaan syöpäriskiä ainakin riskiryhmään kuuluvilla, vaihdevuodet ohittaneilla naisilla noin 50 prosenttia.

Tutkimuksissa ilmeni myös, että Evista, joka tunnetaan yleisesti raloxifenenä, aiheuttaa Tamfixenia vähemmän sivuoireita kuten verenhyytymiä, harmaakaihia ja kohdunkaulan syöpää.

Tutkimusryhmä myöntää, että tutkimustulokset eivät ole niin yksiselitteisiä, kuin ryhmä toivoi. Evistaa ei esimerkiksi ole vielä tutkittu nuoremmilla naisilla, joten toistaiseksi heidän vaihtoehdokseen jää Tamofixen.

Ruotsalaistutkimuksessa selvisi viime syksynä, että Tamofixen saattaa joidenkin potilaiden kohdalla jopa lisätä rintasyövän uusiutumisen riskiä. Lääkkeellä on menestyksellisesti hoidettu tuhansia rintasyöpäpotilaita Ruotsissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme