Mainos
Mainos

Tutkimus: Päävammat näyttävät lisäävän väkivaltaista käytöstä

Päävamma näyttää lisäävän väkivaltaista käytöstä nuorilla aikuisilla. Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan päävamman saaneilla on riski joutua väkivaltaisiin tilanteisiin etenkin ensimmäisen vuoden sisällä onnettomuudesta.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että aivovammat voivat näkyä tunne-elämässä esimerkiksi impulsiivisuutena ja vihamielisyytenä.

Vaikka tutkimuksissa ei täysin varmasti pystytäkään todistamaan, että juuri aivovauriot ovat aggression lähteenä, muutkaan tekijät, kuten huumeiden käyttö, alkoholin juominen tai väkivaltainen historia eivät näytä selittävän löydöksiä, sanoo tutkija Sarah Stoddard Michiganin yliopistosta.

- Henkilöt, jotka olivat saaneet päävamman ennen nuorta aikuisikää, kertoivat useammin ihmissuhteisiin liittyvästä väkivallasta kuin henkilöt, joilla ei koskaan ole ollut vammaa, Stoddard kertoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme