Mainos
Mainos

Tutkimus: Persianlahden veteraaneilla kemikaalivaivoja

Asiantuntijoiden mukaan Persianlahden sodan veteraanien kärsimiä vaivoja ei voi selittää pelkällä stressillä, vaan niiden taustalla ovat hermomyrkkyjen aiheuttamat hermostolliset vammat.

Persianlahden sodan veteraanien hermostollisten sairauksien syynä on altistuminen myrkyllisille kemikaaleille eivätkä vaivat johdu sodan aiheuttamasta stressistä. Tähän johtopäätökseen on tullut joukko amerikkalaisia lääketieteen asiantuntijoita, joiden tutkimuksesta kertoo New York Times.

Asiantuntijat katsovat, että vuoden 1991 sodan veteraanit kärsivät niin monioireisista vaivoista ettei niitä voi selittää pelkällä stressillä. He näkevät oireiden taustalla hermostolliset vammat, jotka johtuvat altistumisesta hermomyrkyille.

Selonteon laatijat arvioivat, että sotilaat ovat voineet altistua mm. sariinille, kun amerikkalaisjoukot tuhosivat irakilaisen asevaraston sodan aikana. Muina syinä lääkäriryhmä näkee sotilaille annetut rokotteet hermokaasuhyökkäysten varalta ja sodan aikana puolustustarkoituksissa käytetyt kasvimyrkyt.

Useimmat aiemmat selvitykset ovat päätyneet siihen johtopäätökseen, että veteraanien vaivat johtuvat sodan aiheuttamasta stressistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme