Mainos
Mainos

Tutkimus: Terroristijärjestöjä ei tuhota sotilasvoimin

Yhdysvaltojen tulisi käyttää nykyistä enemmän poliiseja terroristiverkosto al-Qaidaa vastaan käymässään taistelussa. Tuoreen tutkimuksen mukaan nykyisestä puolustusvoimajohtoisesta mallista tulisi siirtyä käyttämään poliiseja ja tiedustelupalveluita voimakeinojen sijasta.

RAND-yhtiön tekemässä tutkimuksessa kehotetaan Yhdysvaltoja luopumaan sanonnan "sota terrorismia vastaan" käytöstä.

- Terroristeja pitäisi ajatella rikollisina, ei pyhinä sotilaina. Tutkimus osoittaa, ettei terrorismia vastaan voida sotia taistelukentällä, tutkimuksen johtaja Seth Jones tiivisti.

RAND on itsenäinen asiantuntijaorganisaatio, joka toimii yhteistyössä Yhdysvaltojen armeijan kanssa. Tutkimuksessa tarkasteltiin terroristijärjestöjen toimintaa, ja miten niiden tiet ovat päättyneet.

Vuoden 1968 jälkeen vain seitsemän prosenttia terroristijärjestöistä on nujerrettu sotilasvoimin. Suurin osa järjestöistä saatiin taltutettua poliittisin sopimuksin tai poliisin ja tiedustelupalveluiden avulla.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme