Mainos
Mainos

Tutkimus tyrmää väitteet kananmunien haitoista

Tuore brittitutkimus tyrmää tiedot, joiden mukaan runsas kananmunien syöminen nostaisi merkittävästi kolesterolia ja vaarantaisi näin terveyden.

Surreyn yliopiston tekemässä tutkimuksessa kävi ilmi, että valtaosa ihmisistä voi syödä munia niin paljon kuin haluaa eikä tämä vaikuta millään tavoin heidän terveyteensä, kertoo BBC News.

Näin ollen vallalla oleva käsitys, jonka mukaan yli kolmen kananmunan syöminen viikossa olisi epäterveellistä, on täysin tuulesta temmattu, sanovat tutkijat.

Tutkimusprofessori Bruce Griffinin mukaan kananmunat ovat itse asiassa erittäin tärkeä osa terveellistä ruokavaliota, sillä ne sisältävät runsaasti ravintoaineita.

- Syväänjuurtunut käsitys siitä, että korkea veren kolesterolipitoisuus ja sydänsairauden liittyvät kananmunien syömiseen on korjattava välittömästi, Griffin sanoo.

Sen sijaan tutkijat varoittavat ihmisiä tyydyttyneiden rasvojen nauttimisesta - ne ovat huomattavasti epäterveellisempiä kuin kananmunat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme