Mainos
Mainos

Tutkimus: Ulkomailta adoptoidut sopeutuvat paremmin

Tuoreen tutkimuksen mukaan ulkomailta adoptoidut lapset sopeutuvat uuteen perheeseen paremmin kuin kotimaasta adoptoidut.

Hollantilaistutkimuksessa tarkasteltiin Yhdysvalloissa ja Euroopassa adoptoitujen lasten terveystietoja 55 vuoden ajalta.

Tutkijat huomasivat, että ulkomailta adoptoidut lapset joutuivat turvautumaan mielenterveyspalveluihin harvemmin kuin kotimaasta adoptoidut. Syynä voi olla se, että ulkomailta adoptoivat vanhemmat ovat yleensä hyvin motivoituneita ja avarakatseisia. Heillä on myös yleensä melko hyvä sosiaalinen ja taloudellinen asema.

Yhdysvaltoihin adoptoitiin vuonna 2003 lähes 23000 lasta ulkomailta, suurin osa Kiinasta, Venäjältä, Guatemalasta, Etelä-Koreasta ja Kazakstanista. Euroopassa tehtiin viime vuonna 16000 kansainvälistä adoptiota lähinnä Kiinasta, Venäjältä, Kolumbiasta, Ukrainasta ja Bulgariasta.

Tutkimus julkaistiin eilen lääketieteellisessä Journal of American Medical Association -lehdessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme