Mainos
Mainos

Tutkimus: Umpilisäkkeellä onkin tärkeä tarkoitus?

Tuoreen tutkimuksen mukaan umpilisäkkeellä saattaa olla tärkeä tehtävä hyödyllisten bakteerien säilymiselle elimistössä.

Umpilisäke ja sen merkitys on pohdituttanut tutkijoita jo satojen vuosien ajan. Aiemmin arveltiin, että kyseessä on lähinnä merkityksetön jäänne ihmisen evoluutiossa, mutta uusimpien tutkimusten mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

Gizmodo-sivusto kertoo, että vuonna 2007 tutkijat arvelivat, että umpilisäke saattaisi toimia eräänlaisena hyödyllisten bakteerien suojasatamana.

Tuoreet tutkimukset vahvistavat tätä olettamusta. Comptes Rendus Palevol –julkaisussa julkistetussa tutkimuksessa todetaan, että umpilisäke on kehittynyt eläinkunnassa eri lajeille toisistaan riippumatta useita kertoja.

Umpilisäkkeen poisto ei kuitenkaan ole huolen asia, joskin joidenkin tutkimusten mukaan umpilisäkkeen puuttuminen saattaa altistaa infektioille määrällisesti keskivertoa enemmän. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme