Mainos
Mainos

Tutkimus: Ylipainolla ja diabeteksella merkittävä osuus uusien syöpätapausten synnyssä

Ylipaino ja diabetes ovat merkittäviä syövän aiheuttajia maailmanlaajuisesti, sanotaan tiistaina julkaistussa tutkimuksessa.

Jopa kuusi prosenttia vuonna 2012 diagnosoiduista uusista syöpätapauksista johtui tutkimuksen mukaan ylipainosta ja diabeteksesta. Kaikkiaan näiden tekijöiden yhteisvaikutuksen katsottiin olevan 800 000 sairastumisen taustalla.

Diabeteksen ja ylipainon yhteisvaikutus tuli kolmanneksi, kun syövän aiheuttajien yleisyyttä vertailtiin. Naisilla ylipainon ja diabeteksen yhdistelmä aiheutti tutkimuksen mukaan liki kaksi kertaa enemmän syöpiä kuin miehillä.

Lontoolaisen Imperial College -yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan johtaman tutkimuksen tulokset esiteltiin The Lancet Diabetes & Endocrinology -lääketiedejulkaisussa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot