Mainos
Mainos

Tutkimusryhmä selvittää San Franciscon lentoturmaa

San Franciscon lentoturman syitä ryhdytään selvittelemään tänään. Paikalle odotetaan niin amerikkalaisia onnettomuustutkijoita kuin Etelä-Korean liikenneministeriön nelihenkistä ryhmää.

Soulista Etelä-Koreasta tulleen lentokoneen laskeutuminen San Franciscon kansainväliselle lentokentälle epäonnistui eilen illalla Suomen aikaa. Onnettomuudessa sai surmansa kaksi ihmistä ja noin 180 loukkaantui. Koneessa oli reilut 300 ihmistä.

Etelä-Korean liikenneministeriön mukaan Asiana Airlinesin Boeing 777 -koneen takaosa iskeytyi koneen laskeutuessa kiitorataan ja kone ajautui ulos radalta. Lentoyhtiön mukaan onnettomuus ei johtunut moottoriviasta. Yhtuön mukaan kone oli vain seitsemän vuotta vanha.

Koneessa olleen Benjamin Levyn mielestä kone lähestyi kiitorataa liian matalalla.

– Tunnen kentän melko hyvin, joten tajusin, että kone oli vähän liian alhaalla ja lähestyi vähän liian kovaa, Levy kertoo. Hänen mukaansa lentokapteeni yritti vielä nostaa konetta takaisin ilmaan.

– Se oli kuitenkin liian myöhäistä. Iskimme kiitorataan pahasti, ja sitten kone ponkaisi takaisin ilmaan ja laskeutui uudelleen kovaa maahan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme