Mainos
Mainos

Tutkimusryhmä vahvisti Yhdysvaltain pommituksen siviiliuhrit

Afgaaneista ja amerikkalaisista koostuva tutkimusryhmä on vahvistanut Yhdysvaltain maanantaisen pommituksen aiheuttaneen siviiliuhreja.

Afganistan


Kabuliin palanneen ryhmän amerikkalaisjäsenet ovat kuitenkin kertoneet nähneensä vain viisi hautaa. Afganistanin hallinto on ilmoittanut 46 ihmisen saaneen surmansa ja lähes 120 loukkaantuneen pommituksessa.

Afganistanilaisten viranomaisten mukaan siviileistä osa oli ollut juhlimassa häitä. Yhdysvaltain armeijan mukaan hyökkäyksen kohteeksi joutuneessa kylässä piileskeli korkea-arvoisia Talebanin johtajia.

Yhdysvaltojen mukaan pommitus oli vastaus ilmatorjuntatuleen. Kyläläiset puolestaan ovat kertoneet vain ampuneensa kivääreillä ilmaan hääjuhlan kunniaksi paikallisten traditioiden mukaan.

Yhdysvallat lupaa perusteellisen tutkimuksen

Afganistanissa olevien amerikkalaisjoukkojen komentaja on painottanut, että välikohtaus tutkitaan perusteellisesti. Hänen mukaansa tapaus on onnettomuus.

-Me emme hyökkää viattomia ihmisiä tai liittolaisiamme vastaan, kenraali Dan McNeil totesi lehdistötilaisuudessa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush esitti eilen surunvalittelunsa siviilien kuoleman johdosta Afganistanin presidentille Hamid Karzaille.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme