Mainos
Mainos

Tuulenpuuska aiheutti Toronton lentoturman?

Pariisilaislehden mukaan voimakas, laskeva tuulivirtaus saattoi aiheuttaa tiistaisen Airbus 340 -koneen turman.

Poikkeuksellisen äkäinen tuulenpuuska saattoi aiheuttaa tiistai-iltaisen lentokoneturman Torontossa, kirjoittaa Pariisissa ilmestyvä International Herald Tribune.

Lehden mukaan alustavat raportit Pearsonin lentokentän lähellä sijaitsevalta sääasemalta viittaavat siihen, että syöksyvirtaukseksi tai mikropurkaukseksi kutsuttu voimakas laskeva tuulivirtaus olisi osunut lentokentälle tai sen läheisyyteen juuri Airbus 340 -koneen laskeutumisen aikaan.

Onnettomuuden syystä on kuitenkin esitetty kilpailevia teorioita. Tutkinnan sisältöä tuntevat ekspertit ovat kertoneet kanadalaislehti Globe and Mailille, että kone suistui kiitoradalta, koska sen laskeutuminen meni pitkäksi. Lehden mukaan kone laskeutui kiitoradalle huomattavasti etäämpänä, kuin mitä normaalissa laskeutumistilanteessa.

Lisää tietoa laskeutumisesta löytynee koneen mustista laatikoista tutkinnan edetessä.

Air France -yhtiön koneen kaikki matkustajat ja miehistö selviytyivät onnettomuudesta hengissä, mutta yli 40 ihmistä sai eriasteisia vammoja.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme