Mainos
Mainos

Tuuli helpottaa Japanin ydinvoimalakriisiä

Tuuli kuljettaa japanilaisesta ydinvoimalasta mahdollisesti päässyttä saastepilveä Tyynellemerelle. Näin säteilyä ei pääse ainakaan vielä mantereelle.

Ainakin huomisiltaan asti tuuli näyttää puhaltavan Fukushiman voimalasta merelle päin, kertoo Ilmatieteen laitos.

Ainakin huomisiltaan asti tuuli näyttää puhaltavan Fukushiman voimalasta merelle päin, kertoo Ilmatieteen laitos. Siitä ei ole vielä tietoa, mistä tuuli puhaltaa alkuviikosta.

– Yhden vuorokauden päähän tuulen suunnan voi ennustaa melko luotettavasti, kertoo päivystävä meteorologi Helena Laakso.

Tuuli puhaltaa nyt lännen ja lounaan suunnasta avomerelle. Idän puolelta puhaltava tuuli kuljettaisi pilveä Japanin yli kohti Aasian mannerta.

Mantereen puolella Japania lähimmät valtiot ovat Venäjä, Kiina ja Pohjois- sekä Etelä-Korea.

Myös Säteilyturvakeskuksen (STUK) asiantuntijan mukaan ilmavirrat näyttävät kulkeutuvan nyt merelle, mikä voi helpottaa tilannetta. STUKin ryhmäpäällikön Keijo Valtosen mukaan alueen kuvista näkee, että päästö on kuitenkin vakava.

Fukushiman ydinvoimalan ykkösyksikössä tapahtui jonkin aikaa sitten voimakas räjähdys. Ydinvoimalan reaktorisydän on sulamassa, ja ilmaan on päässyt radioaktiivinen pilvi.

40 vuotta käytössä ollut voimala sijaitsee 240 kilometriä Tokiosta pohjoiseen.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme