Mainos
Mainos

Tuulilasi: Saksassa skandaali Vuoden auto -äänestyksestä

Saksassa on vahvistunut epäily vilpistä Vuoden auto -äänestyksessä. Daimler, Volkswagen ja BMW palauttavat Saksan autoliitolta saamansa palkinnot, kertoo Tuulilasi-lehti.

Viime kuussa esitetyt syytökset Vuoden auto -äänestyslukujen vääristelemisestä ovat  osoittautuneet todeksi konsulttifirma Deloitten tarkastuksessa.

Tuoreimmassa äänestyksessä on annettu ääniä selvästi vähemmän kuin mitä Saksan autoliittto ADAC on ilmoittanut.

– ADAC ilmoitti Golfin saaneen tuoreimmassa äänestyksessä kaikkiaan 34 299 ykkössijalle oikeuttavaa ääntä. Deloitten selvityksen mukaan todellinen lukumäärä oli 3 271, kirjoittaa Tuulilasi.

Selvityksessä kävi myös ilmi, että ADAC:n viestintäjohtaja Michael Ramstetter oli kehittellyt tietokoneellaan malleja äänestystulosten muokkaamiseksi. Ramstetter jätti tehtävänsä kohun alettua.

Autoliiton puheenjohtaja Peter Meyer erosi eilen hetki ennen Deloitten selvityksen tulosten julkistamista. 

Tuulilasin mukaan Volkswagen on ilmoittanut palauttavansa Golfin saaman Keltainen enkeli -palkinnon ADAC:lle. Daimler ja BMW tekevät samoin lähivuosina saamilleen tunnustuksille.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme