Mainos
Mainos

Tv: Hollannissa valmisteltu itsemurhaiskuja

Radikaalit islamistit ovat suunnitelleet itsemurhaiskuja hollantilaispoliitikkoja vastaan, kertoo maan yleisradioyhtiö. Myös Hollannin tiedustelupalvelun päämajaan on ehkä suunniteltu terrori-iskua, uskovat asiantuntijat.

Hollannin tiedustelupalvelu epäilee, että maassa on valmisteltu iskuja eräitä poliitikkoja vastaan. Hollannin television saamien tietojen mukaan iskukaavailut kohdistuivat myös johonkin julkiseen rakennukseen.

Tiedusteluviranomaiset arvioivat raportissaan, että suunnitelman takana oli viidestä kymmeneen radikaalia islamistia. Hyökkäykset olisivat olleet todennäköisesti itsemurhaiskuja, kertoo maan yleisradioyhtiö.

Tv:n mukaan asiantuntijat pitivät yhtenä mahdollisuutena sitä, että ryhmä olisi aikonut iskeä tiedustelupalvelu AIVD:n päämajaan.

Pääepäillyn kerrottiin yrittäneen hankkia muun muassa kymmentä kivääriä ja räjähteitä. Hänet vapautettiin huhtikuussa terrorismisyytteistä mutta tuomittiin kolme kuukaudeksi vankilaan aseiden laittomasta hallussapidosta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme