Mainos
Mainos

Tv-juontajalle kuolemantuomio noituudesta

Libanonilainen tv-juontaja Ali Hussain Sibat on saanut Saudi-Arabiassa kuolemantuomion noituudesta. Sibat ennusti tulevaisuutta katsojille erittäin suositun libanonilaisen satelliittikanavan tv-ohjelmassa. Hän antoi lisäksi ohjelmaan soittaville katsojille neuvoja ja vinkkejä tulevaisuutta varten.

Saudi-Arabian uskonnollinen poliisi pidätti Sibatin, kun tämä tuli pyhiinvaellusmatkalle maahan toukokuussa 2008. Viime vuoden marraskuussa Medinan tuomioistuin totesi viiden lapsen isän syylliseksi mustan magian harjoittamiseen sekä noituuteen ja tuomitsi 48-vuotiaan miehen teloitettavaksi. Sibatin asianajaja on vienyt jutun korkeimpiin oikeusasteisiin, mutta tuomio on pysynyt samana, kirjoittaa CNN.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on vedonnut Saudi-Arabian kuninkaaseen Abdullahiin kuolemantuomion peruuttamiseksi ja Sibatin vapauttamiseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme