Mainos
Mainos

TV-kanava vaatii Bushia kengällä heittäneen vapauttamista

Irakilaistelevisiokanava vaatii presidentti Bushia kohti kengät heittäneen toimittajansa vapauttamista välittömästi. Toimittaja Muntadar al-Zeidi pidätettiin eilen heti välikohtauksen jälkeen.

Toimittajan työnantajat Al-Baghdadia televisiokanavalla katsovat, että toimittaja tulisi vapauttaa sanan- ja ilmaisunvapauteen nojaten.

Irakissa vieraillut presidentti George W. Bush oli pitämässä eilen jäähyväispuhettaan, kun toimittaja viskasi kenkänsä kohti presidenttiä ja haukkui Bushia arabian kielellä koiraksi. Kengät eivät osuneet kohteeseensa.

Irakilaiskulttuurissa kenkien heittäminen ihmistä kohti kuvastaa syvää halveksuntaa. Irakilaiset itse heittivät kenkiään kohti Saddam Husseinin patsasta vuonna 2003, kun Yhdysvaltain joukot kaatoivat muistomerkin Saddamin vallasta syöksemisen yhteydessä.

Irakilaiset ovat suhtautuneet eiliseen välikohtaukseen ristiriitaisesti. Toisten mielestä toimittajan teko oli epäoikeudenmukainen ja tuomittava, joidenkin mielestä taas Bush olisi ansainnut tulla heitetyksi tehokkaammalla esineelläkin kuin vain kengillä.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme