Mainos
Mainos

Tv-surmaajan rankka tausta: Väkivaltainen äiti ja homouden salailua – koti täynnä omakuvia

Kaksi journalistia suorassa lähetyksessä toissapäivänä tappaneen Vester Flanaganin elämästä on saatu lisää tietoa.

Ulkomaisten lehtitietojen mukaan Flanagan eli ”machoisänsä” varjossa. Isä pelasi aikanaan huipputasolla amerikkalaista jalkapalloa. Sen sijaan Flanagan yritti välttää yhteyttä isäänsä käyttämällä julkisuudessa eri nimeä, Bryce Williams

Perhe oli Jehovan todistajia, ja väitetään, ettei 42-vuotias Flanagan olisi uskaltanut koskaan kertoa perheelleen olevansa homoseksuaali. Väite on kuitenkin ristiriitainen, sillä Flanaganin 70-vuotias serkku on kertonut Daily Mailille, että ”koko perhe tiesi homoseksuaalisuudesta, ja me hyväksyimme hänet”.

– Hän ei ole sukumme ainoa homoseksuaali. Ja itseäni asia ei voisi vähempää liikuttaa, Guynell Flanagan kertoo. Hän on Daily Mailin haastattelun aikaan Flanaganin isän asunnolla.

Serkku kertoo myös, ettei tiennyt Flanaganilla olevan mielenterveysongelmia. Hän oli Flanaganin isän asunnolla käymässä, koska ei ole saanut tähän yhteyttä. Perhe suunnittelee järjestävänsä hautajaiset itsemurhan tehneelle Flanaganille. 

Daily Newsin mukaan myöskään Flanaganin lapsuus ei ollut rauhallinen. Oikeuden asiakirjoista selviää, että Flanaganin äiti oli uhannut tappaa miehensä ja lapsensa Flanaganin ollessa lapsi. Vanhemmat erosivat, kun Flanagan oli kahdeksan. Isän mukaan Flanagan ja tämän sisarukset eivät olisi turvassa äitinsä kanssa. Äiti menehtyi vuonna 2008. 

Vester Flanaganin kotona jääkaapin ovessa oli kuvia hänestä itsestään. 

Perhe pyysi anteeksi uhrien omaisilta toissapäivänä tiedottajan välityksellä. Julkisuudessa Flanaganin serkuksi esittäytynyt Kathy myös pyysi perheelle yksityisyyttä.

– Me suremme myös, hän sanoi.

Karuja kuvia asunnolta

Ampujan kodista on myös julkaistu paljon kuvia. Koti on hyvin koruton; sitä ei ole sisustettu lähes lainkaan. Sängyssä ei ole lakanoita – ei myöskään peittoa tai tyynyä. Auki revityn tietokoneen ääressä on muovituoli. Ainoa väriläiskä löytyy kylpyhuoneesta, missä lavuaarin vieressä on paljon värikkäitä kynttilöitä.

Keittiön jääkaapissa on paljon kuvia, mutta vain mallikuvia Flanaganista itsestään. Kodista kertoo muun muassa Mirror

CNN:n mukaan ampuja oli perustanut useita homopornosivustoja internetiin. Viimeisin rekisteröinti on vuodelta 2008. 

Syytti uhreja rasismista 

Vester Flanagan tappio suorassa lähetyksessä WDBJ-kanavan journalistin Alison Parkerin sekä kuvaaja Adam Wardin. Hän itse oli saanut potkut samalta kanavalta pari vuotta sitten. Kanavajohtaja kuvaili Flanagania ihmiseksi, jonka kanssa oli vaikea tulla toimeen. 

Ennen itsemurhaansa Flanagan syytti sosiaalisessa mediassa Parkeria rasismista. Wardin hän syytti menneen puhumaan kanavan henkilöstöosastolle sen jälkeen, kun he olivat yhden kerran työskennelleet yhdessä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme