Mainos
Mainos

Twitter ei suostu vaatimuksiin poistaa Trumpin tiliä: "Maailman johtajilla erityinen asema"

Twitter ei aio suostua vaatimuksiin Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tilin sulkemisesta. Kriitikoiden mukaan Trumpin läsnäolo Twitterissä vaarantaa maailmanrauhaa, ja hänen tviittinsä ovat Twitterin sääntöjen vastaisia.

Keskustelu Trumpin tviittailusta käynnistyi uudelleen, kun Trump tviittasi alkuviikosta, että hänellä on suurempi ydinlaukaisunappi kuin Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unilla.

Twitter kommentoi yhtiön blogikirjoituksessa eilen, ettei tilin sulkeminen hiljentäisi johtajaa. Yhtiön mukaan maailman johtajilla on erityinen asema sosiaalisessa mediassa eikä heidän tilejään poisteta, vaikka he sanoisivat jotain kiistanalaista.

Lisäksi yhtiö perusteli kantaansa sillä, että kansalaiset voivat keskustella johtajien kanssa ja seurata heidän toimiaan Twitterissä.

– Twitter palvelee maailmanlaajuisen keskustelun edistämisessä. Maailman johtajat ovat ratkaisevassa asemassa tässä keskustelussa, Twitter kertoo blogikirjoituksessaan.

Twitter puolustautui aiemmin syyskuussa sanomalla, että uutisarvo ja yleinen etu vaikuttavat päätökseen yksittäisten tviittien poistamisessa.

Valkoinen talo ei ole vastannut Reutersin pyyntöön kommentoida Twitterin kannanottoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme