Mainos
Mainos

Tymoshenkolle ei armoa Ukrainan parlamentilta

Ukrainan parlamentti hylkäsi tiistaina aloitteen, joka olisi tasoittanut tietä entisen pääministerin Julia Tymoshenkon vapauttamiselle. Aloite olisi lieventänyt niiden syytteiden rangaistavuutta, joiden perusteella Tymoshenko sai viime kuussa vankilatuomion.

Vain 147 kansanedustajaa 438:sta kannatti aloitetta. Joukossa ei ollut yhtään edustajaa presidentti Viktor Janukovitshin puolueesta.

Oikeus määräsi Tymoshenkolle seitsemän vuoden vankeusrangaistuksen, koska tämän katsottiin ylittäneen pääministerinä toimivaltuutensa. Tuomio liittyi Venäjän kanssa solmittuun kaasusopimukseen, joka oikeuden mukaan on Ukrainalle erittäin epäedullinen.

EU on tuominnut Tymoshenkon kohtelun, ja unionin ja Ukrainan välit ovat tuomion vuoksi kiristyneet. EU on uhannut, että unionin ja Ukrainan välille suunniteltu vapaakauppasopimus jää nyt solmimatta.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme