Mainos
Mainos

Työllisyys paranemaan päin Ruotsissa

Ruotsin työllisyys on parantumaan päin. Tammikuussa vapaita työpaikkoja ilmaantui markkinoille 34 000, mikä on 3000 enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Tiedot käyvät ilmi Ruotsin työvoimaviranomaisten julkaisemasta työllisyystilastosta.

Työttömiä tämän vuoden tammikuussa oli tilaston mukaan 273 000 henkeä, mikä on 6,5 prosenttia työvoimasta. Viime vuoden vastaava luku oli 308 000 eli 7,3 prosenttia.

Eniten työpaikkoja oli tammikuussa vapaana hoitoalalla. Kysyntä työvoimasta on kasvussa, vaikka teollisuus on supistanut. Myös pitkäaikaistyöttömien ja nuorisotyöttömien määrä on vähenemässä.

Työttömyyden määritelmä muuttui Ruotsissa tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Nykyään työttömäksi katsotaan henkilö, joka saa työttömyyskorvausta. Uuden määritelmän vuoksi Ruotsin työttömyysluvut kasvoivat joitakin prosentin kymmenyksiä, kun eläkettä odottelevat tai opiskelevat työttömyyskorvauksien saajat laskettiin mukaan työttömyystilastoihin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme