Mainos
Mainos

Työnhakua toisessa EU-maassa aiotaan helpottaa

EU-maiden sosiaaliturvajärjestelmiä aletaan sovittaa lähemmin yhteen. EU-komissio ehdottaa muutoksia muun muassa työnhakuun toisessa jäsenmaassa.  

Työnhakijat voisivat jatkossa saada työttömyyskorvausta toisessa maassa kuuden kuukauden ajan. Nykyään aikaraja on kolme kuukautta.  

Ehdotukseen sisältyy myös tiukennuksia. EU-maa voisi evätä sosiaalietuudet työmarkkinoiden ulkopuolella olevilta maasta toiseen liikkuvilta ihmisiltä. Näitä ovat henkilöt, jotka eivät käy työssä, eivät aktiivisesti etsi työtä ja joilla ei ole laillista oleskeluoikeutta kyseisessä maassa.  

Komission mukaan tarkoitus on helpottaa työntekijöiden vapaata liikkuvuutta, mutta myös parantaa viranomaisten keinoja torjua väärinkäytöksiä ja petoksia.  

Ehdotus menee seuraavaksi jäsenmaiden ja EU-parlamentin käsittelyyn.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot