Mainos
Mainos

Työntekijät tiukempaan syyniin Ruotsissa

Kaikkien päiväkodeista ja kouluista työtä hakevien ruotsalaisten täytyy tulevaisuudessa todistaa, ettei heitä ole tuomittu seksuaali- tai väkivaltarikoksista. Näin ehdottaa selvitysmies Solveig Paulsson, joka jätti mietintönsä Ruotsin hallitukselle tänään.

Ehdotuksen mukaan työnantajat olisivat velvollisia tarkastamaan työnhakijoiden taustan ennen heidän palkkaamistaan. Tarkastusvelvollisuus koskisi sekä yksityisiä että julkisia kouluja ja päiväkoteja riippumatta siitä, millaiseen työhön uusi henkilö palkataan.

Työnhakija olisi puolestaan velvollinen toimittamaan työpaikkaan otteen rikosrekisteristä. Otteen ei tarvitsi olla täydellinen mutta, siitä pitäisi ilmetä, ettei työnhakijaa epäillä tai ole tuomittu seksuaalirikoksesta, murhasta, raiskauksesta törkeästä pahoinpitelystä tai mm. lapsipornoon liittyvistä teoista. Ehdotuksen mukaan koulujen ja päiväkotien vanhoja työntekijöitä ei kuitenkaan tarkastettaisi takautuvasti.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme