Mainos
Mainos

Työntekijöille potkut hymiöiden vuoksi: Lentoyhtiön toiminta puhuttaa

13 entistä United Airlinesin työntekijää sanoo saaneensa potkut kieltäydyttyään työskentelemästä liikelennolla San Franciscosta Hong Kongiin heinäkuussa, kertoo CNN. Työntekijät olivat huomanneet, että Boeing 747 -koneen takaosaan oli maalattu ”uhkaavia sanoja ja piirroksia”.

Lentokone oli valmistautumassa nousuun, kun työntekijät huomasivat, että koneen takaosaan oli maalattu öljyllä sanat ”bye bye” ja kaksi hymiötä, joista toisella oli ”pirullinen ilme”.

Työntekijöiden mukaan United Airlines ei kuitenkaan huomioinut mahdollista uhkaa ja käski konetta lähtemään liikkeelle, jotta yhtiön aikatauluihin ei tulisi häiriöitä ja yhtiölle lisäkustannuksia.

Työntekijöiden mukaan he halusivat, että mahdollinen uhka tutkittaisiin ennen kuin suostuisivat lähtemään lennolle. Työntekijöitä edustavan asianajajan David Marshallin mukaan he halusivat varmistaa, ettei lentokoneessa ollut räjähteitä.

United Airlinesin mukaan yhtiön turvallisuusryhmä tutki tapauksen, eikä uskottavaa turvallisuusuhkaa löytynyt. Yhtiön mukaan koneen lentäjät olisivat halunneet lähteä liikkeelle.

13 lentokoneen työntekijää sai potkut lokakuussa tottelemattomuuden vuoksi. He ovat nostaneet United Airlinesia vastaan kanteen, syyttäen lentoyhtiötä kiusaamisesta. Erotetut vaativat työnsä takaisin ja korvauksia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme