Mainos
Mainos

Työpäivä muuttui silkaksi kauhuksi: "He olivat hiljaa ja alkoivat ampua"

Kalifornialaisen San Bernardinon ampujat eivät sanoneet sanaakaan ennen iskua, kertovat hyökkäyksestä selvinneet.

Kaksi ihmistä ampui 14 kuoliaaksi vammaispalvelukeskuksessa eilen illalla Suomen aikaa. Haavoittuineita on melkein parikymmentä.

Silminnäkijät ovat kertoneet yhdysvaltalaismedialle, että ampujaksi epäilty mies  katosi tiloista vain hetki ennen ampumista, kertovat silminnäkijät Los Angeles Times -lehdelle.


Erään ammuskelusta selvinneen naisen aviomies kertoo uutiskanava NBC:lle, että vaimonsa mukaan ampujat eivät sanoneet sanaakaan ennen tulitusta.

Vaimo Anies oli neuvotteluhuoneessa, kun ammuskelu alkoi aamupäivällä kello 11 paikallista aikaa. Hän sai kaksi luotia käteensä ja yhden vatsaansa, mutta selviää vammoistaan hengissä.


Patrick Simpsonin tytär työskenteli rakennuksessa harjoittelijana ammuskelun aikaan. 

– Soitin hänelle ja hän tarrautui puhelimeen. Hän kuiskasi, että on huonessa yhdeksän muun ihmisen kanssa. Hän kertoi olleensa samassa rakennuksessa, jossa ammuskelu tapahtui, mutta siirtyneensä turvallisempaan paikkaan, Simpson kertoo.

Moni paikalla ollut kommunikoi omaistensa ja viranomaisten kanssa tekstiviestein ja lyhyin, kuiskauksin tehdyin puheluin.

– Tämä on hullua, meillä oli jokin aika sitten harjoitus ampujan varalta. Ikinä ei olisi voinut kuvitella, että tämä tapahtuu itselle, rakennuksessa työskentelevä Brandon Hunt kertoo,

Hän ei ollut itse paikalla ammuskelun aikana, mutta on puhunut paljon työkavereiden kanssa.

Melinda Rivas oli huoneessaan, kun hän kuuli kollegoidensa huutavan ammuskelusta. Hän sulkeutui 40 työkaverinsa kanssa neuvotteluhuoneeseen, kunnes poliisi antoi heille luvan poistua rakennuksesta.

– Menin ihan turraksi, en tiennyt mitä tehdä tai sanoa. Olin epäuskoinen. Soitin lapsilleni ja sanoin, että jos jotain tapahtuu minulle, että täällä on ammuskelu, niin olkaa turvassa – mitä muuta olisin voinut tehdä?, Rivas kertoo NBC:lle.

– Se oli kammottava hetki, työkaverin kirkuvat. Se oli hetki, jonka jälkeen elämää ei ota itsestäänselvyytenä, Rivas sanoo.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme