Mainos
Mainos

Työtön 24-vuotias näki numerot unessa – voitti 125 000 euroa jättilotossa

Espanjassa on arvottu jättimäisen joululoton El Gordon voittajat. Monimutkaisessa lotossa jaetaan tänä vuonna erilaisia voittoja yhteensä 2,3 miljardilla eurolla.

Pääpalkinto El Gordon, suomeksi paksukainen, voitti maan pääkaupungissa Madridissa myyntiin laskettu lottokuponki numero 66513.

Tällä numerolla varustettuja arpoja on yhteensä 165, ja jokainen kokonainen arpa voittaa neljä miljoonaa euroa. Tavallisesti ihmiset kuitenkin ostavat 200 euron arvoisesta arvasta yhden kymmenyksen 20 eurolla. Tällä he voittavat 400  000.

El Gordo on erittäin sosiaalinen arpajaistapahtuma, sillä usein perheet tai vaikkapa työporukat ostavat arpakymmenykset yhdessä.

Numerosta on riittänyt voittoja myös muihin osiin Espanjaa. Vaatimattomassa Ravalin kaupunginosassa Barcelonassa sijaitseva myyntipiste on myynyt edelleen Madridista haettuja voittoarpoja 40 miljoonan euron edestä. 

Abadiñon pikkukaupunkiin Baskimaassa Pohjois-Espanjassa puolestaan voittokupongista jaetaan voittoja 20 miljoonan edestä. 

Enneuni toi työttömälle 125 000 euroa

Joululotossa jaetaan myös useita erilaisia pikkupalkintoja. Pääpalkinnosta seuraava on el segundo premio  eli ”toinen palkinto”, joka oli tänä vuonna arvoltaan 125000 euroa.

Yksi toisen palkinnon voittajista on 24-vuotias työtön murcialaismies Kaakkois-Espanjasta.

Espanjalaismedioiden haastattelema lottokojun myyjä Silvia Espinosa kertoo, että mies oli nähnyt voittonumeron 04536 unessa. Aamulla hän oli saapunut ostamaan kupongin enneunensa perusteella. Numero ei kuulunut kioskin valikoimiin, joten se ostettiinkin online-koneella.

Miehen 23-vuotias tyttöystävä on niin ikään työtön. Voittajapariskunta ei halunnut julkisuutta, eikä siksi mennyt lunastamaan voittoa itse. Paikalle lähetettiin sen sijaan naisen äiti ja miehen veljet.

– Olemme pitkään odottaneet, että saisimme jakaa jonkun joululoton palkinnoista. Tiesimme, että jonakin päivänä niin kävisi, ja nyt se on tapahtunut, Espinosa toteaa tyytyväisenä La Vanguardia-lehdessä.

Lottopiste juhlisti voittoa tarjoamalla paikalle voitto ihmetelleelle naapurustolle siideriä juhlan kunniaksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme