Mainos
Mainos

Työväenpuolue aloittaa neuvottelut Sharonin kanssa?

Israelin työväenpuolue on hyväksynyt hallitusneuvottelujen aloittamisen pääministeri Ariel Sharonin kanssa, kertoi Israelin televisio illalla.

Tv:n mukaan puolue hyväksyi Sharon neuvottelupyynnön suurella enemmistöllä. Sharonin kokoomushallituksella ei ole ollut enemmistöä takanaan Israelin parlamentissa sen jälkeen kun kaksi äärikansallismielistä ministeriä erosi hallituksesta vastalauseena Sharonin Gaza-suunnitelmalle.

Suunnitelman mukaan Israel tyhjentää Gazan kaistalla olevat israelilaiset siirtokunnat ja vetää alueella olevat sotilaansa vuoden 2005 aikana.

Hallituspuolueilla on 59 edustajaa 120-jäsenisessä parlamentissa. Työväenpuolueen 19 kansanedustajan saaminen hallituksen taakse mahdollistaisi Gaza-suunnitelman toteuttamisen.

Sharon saattaisi kuitenkin myös joutua tekemään myönnytyksiä Länsirannan evakuoinnin osalta.

Sharonin suunnitelman mukaan Israel evakuoisi vain neljä Länsirannan 120 siirtokunnasta. Sharonin suunnitelma on herättänyt laajaa vastustusta myös hänen omassa Likud-puolueessaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme