Mainos
Mainos

Työväenpuolue arvosteli Israelin tiedustelupalvelua

Israelin työväenpuolueen pääsihteeri Ofir Pines arvosteli tänään maan tiedustelupalvelua epäonnistumisesta, joka johti siihen, että kolme israelilaista sai surmansa itsemurhaiskussa Mombasassa Keniassa.

-Tiedustelupalvelu epäonnistui, kun se ei kyennyt varoittamaan israelilaisia Mombasassa iskun suunnittelusta. Australialaisia, saksalaisia ja amerikkalaisia varoitettiin, Pines sanoi Israelin radion haastattelussa.

Pines kuuluu Israelin parlamentin, knessetin, puolustus- ja ulkoasianvaliokuntaan. Hän sanoi haastattelussa lähettäneensä kirjeen sekä pääministeri Ariel Sharonille että puolustusministeri Shaul Mofazille, vaatien selitystä Mombasan tapahtumista.

Ainakin 15 ihmistä -heidän joukossaan kolme itsemurhapommittajaa - sai torstaina surmansa ja 80 haavoittui, kun itsemurhapommittajat räjäyttivät israelilaismatkailijoiden hotellin (kuvassa) lähellä Mombasaa vain muutama minuutti sen jälkeen, kun kaksi ohjusta ammuttiin kohti israelilaisia kuljettanutta matkustajakonetta. Ohjukset eivät osuneet.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme