Mainos
Mainos

Työväenpuolue Israelin hallitukseen

Työväenpuolueen salainen äänestys vahvisti maanantai-iltana odotukset puolueen liittymisestä Ariel Sharonin johtamaan laajapohjaiseen hallitukseen.

Israelin lippu


Israelin työväenpuolue päätti äänestyksen jälkeen lähteä mukaan Ariel Sharonin johtamaan laajapohjaiseen hallitukseen.

Puolue päätti liittymisestä sen jälkeen, kun epävirallisten tietojen mukaan noin 67 prosenttia keskuskomitean lähes 1700 jäsenestä oli ollut liittymisen kannalla. Puoleen pääsihteerin Raanaan Cohenin mukaan kyseessä on selvä enemmistö, joten päätös on sitova. Keskuskomitean on määrä kokoontua myöhemmin tällä viikolla hyväksymään hallituksen salkkujako.

Likud toivotti tervetulleeksi

Likudin ensikommenteissa toivotettiin työväenpuolue tervetulleeksi hallitukseen.

-Olemme yrittäneet saada laajapohjaisen hallituksen kokoon jo pitkään. Heti kun se on koossa, voimme ryhtyä käsittelemään ongelmia, sanoi nimettömänä pysytellyt puoluelähde uutistoimisto AFP:lle työväenpuolueen päätöksen selvittyä.

-Tämä äänestystulos on voitto Israelille ja työväenpuolueelle. Tästä tulee hallitus rauhan hengessä, sanoi puolestaan työväenpuolueen entinen pääministeri Shimon Peres.

Sharonin on saatava hallitus muodostettua ennen maaliskuun loppua tai maassa järjestetään uudet vaalit.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme