Mainos
Mainos

Tytär uskoi Isisin sieppaaman isänsä vapautuvan – sitten hän näki teloituskuvan netissä

Isisin teloittaman avustustyöntekijän Alan Henningin tytär sai tiedon isänsä kuolemasta näkemällä teloituskuvat netissä. Tytär kertoo asiasta tänään näytettävässä televisiohaastattelussa.

18-vuotias Lucy Henning kertoi toivoneensa viimeiseen saakka, että terroristijärjestö vapauttaisi hänen isänsä. Sitten hän oli nähnyt teloituskuvat Instagramissa.

47-vuotias Alan Henning oli mennyt Syyriaan avustustyöntekijäksi sen jälkeen kun oli nähnyt syyrialaisten orpolasten vetoomuksen.Henning siepattiin joulukuussa 2013 sen jälkeen kun mies oli saapunut Syyriaan Turkista. Isis piti miestä panttivankina 10 kuukautta.

Lukuisista vetoomuksista huolimatta Isis julkaisi viime vuoden lokakuussa videon, jossa Henning oli polvillaan aavikossa oranssi haalari yllään. Tämän jälkeen Isis teloitti miehen.

– Muistan ajatelleeni, että emme ole kuulleet muutamaan päivään mitään uutisia, joten näyttää hyvältä. Luulimme, että he saattaisivat päästää hänet menemään, Lucy Henning kertoo ITV:n haastattelussa.

– Sitten muistan vaan maanneeni sängyllä Instagramia katsellen ja näin sen viimeisen kuvan. Se oli se viimeinen kuva teloituksen jälkeen.

Henningin on yhä vaikea käsittää ja hyväksyä isänsä kuolemaa terrorijärjestön käsissä.

– Yritän olla ajattelematta heitä. Olen luultavasti yhä turta. Yritän muistaa ja saada muitakin muistamaan, että siellä on yhä lapsia. Kun ihmiset sanovat: ”Sinähän menetit isäsi”, vastaan ”Niin, tiedän, mutta siellä on lapsia, jotka menettävät koko perheensä yhdessä päivässä ja sen jälkeen he ovat siellä jumissa omillaan.

Lucy Henning kertoo harkitsevansa lähtöä vapaaehtoistyöhön Afrikkaan. Hän haluaisi myös tehdä muistomatkan isänsä kunniaksi perustettuun kouluun Turkin rajan lähistölle.

Uutinen Guardianissa


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme