Mainos
Mainos

Tyynellämerellä vuoden tähän asti voimakkain hirmumyrsky – heikkenee ennen Japania

Jo toinen taifuuni viikon sisällä etenee kohti Japania. Supertaifuuni Vongfong on voimistunut Tyynellä valtamerellä vuoden tähän asti kovimmaksi hirmumyrskyksi.

Supertaifuuni Vongfongin keskituulet ovat puhaltaneet jopa lähes 80 m/s sekunnissa, puuskissa tuulet ovat olleet yli 90 m/s sekunnissa. Taifuuni kulkee Riukiusaarten yli kohti Japanin etelä- ja lounaisosaa, johon se iskee tämän hetken ennusteen mukaan sunnuntain ja maanantain tienoilla.

Vongfong on voimakkaimmillaan suunnilleen yhtä voimakas kuin viime vuonna suurta tuhoa Filippiineillä aiheuttanut taifuuni Haiyan. Filippiineillä surmansa sai noin 8000 ihmistä.

– Supertaifuuni vastaa nyt viitosluokan eli voimakkaimman luokan hurrikaania. Näin voimakkaana taifuuni ei kuitenkaan ole iskemässä Japaniin, vaan se heikkenee matkallaan kohti pohjoista, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Vongfong on jo toinen taifuuni samalla alueella lyhyessä ajassa. Taifuuni Phanfone ylitti Japanin sunnuntain ja maanantain aikana. Surmansa sai ainakin 11 ihmistä.

Myös Intian valtamerelle on voimistumassa hirmumyrsky. Kakkosluokan hurrikaania vastaavan trooppisen syklonin ennustetaan iskevän Intian itärannikolle viikonloppuna.

Euroopassa Länsi- ja Pohjois-Euroopan yllä on laaja matalapaine ja sää on epävakaista. Matalapaine kuljettaa kuitenkin Eurooppaan lämmintä ilmaa Afrikasta.

– Itäisessä Keski-Euroopassa on vielä yli 20 astetta ja Italiassa ja Kreikassa paikoin 30 astettakin. Läntisessä Euroopassa Ranskassa, Espanjassa ja Saksassa kulkee sateita. Kanarialla voi tulla vähäisiä sadekuuroja, sanoo Aleksi Jokela.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta maailman sää.

MTV UUTISET - AFP

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme