Mainos
Mainos

UCK: Venäläiset yrittivät pidättää UCK-kenraalin

Kosovon vapautusarmeijaUCK sanoi eilen, että venäläiset joukot yrittivät pidättää joukkojen komentajan kenraali Agim Cekun. UCK:n mukaan teko oli ennalta suunniteltu poliittinen toimi.

Hashim Thaci, UCK:n poliittinen johtaja kertoi, että venäläiset sotilaat olivat pysäyttäneet Cekun Kijevon kaupungissa eilen.
-Kyseessä oli pidätysyritys. Olen järkyttynyt siitä, mitä venäläiset yrittivät tehdä hänelle. Tämä oli poliittinen teko, Thaci sanoi.
Kfor-lähteiden mukaan venäläiset joukot olivat olleet yhteydessä UCK:n ryhmään Kijevossa Pristinan länsipuolella, mutta Kfor-joukoilla ei ollut tietoja tapauksen yksityiskohdista.

Monet albaanit suhtautuvat epäluuloisesti venäläisiin joukkoihin. Heidän mukaansa venäläiset ovat serbimielisiä. Albaanien mukaan venäläisiä palkkasotureita kuului myös serbien puolisotilaallisiin joukkoihin, jotka syyllistyivät julmuuksiin Kosovossa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme