Mainos
Mainos

Udugovista Tshetshenian ulkoministeri

Tshetshenian uusi johtaja Aslan Mashadov on nimittänyt presidentinvaaleissa ehdokkaana olleen Movladi Udugovin Tshetshenian ulkoministeriksi, kertoi uutistoimisto Interfax tänään. Udugov toimi tshetsheeniseparatistien tiedottajana lähes kaksi vuotta kestäneen sodan aikana. Sekä hän että presidentti Mashadov ajavat Tshetshenian täyttä itsenäisyyttä.

Mashadov aikoo venäläisten uutistoimistojen mukaan yhdistää presidentin ja pääministerin tehtävät ja näiden lisäksi ottaa itselleen myös puolustusministerin salkun. Tshetshenian uuden hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on valvoa pahasti sodassa kärsineen alueen jälleenrakennuksen alkamista.

Tshetsheniassa järjestettiin eilen parlamenttivaalien toinen kierros. Alustavien tulosten perusteella vaaleissa kävi äänestämässä vain noin 30 prosenttia äänioikeutetuista, joten toinen äänestyskierros on järjestettävä uudelleen kahden kuukauden sisällä, kertoi Interfax.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme