Mainos
Mainos

Ufojen kupla laskeutui taidemuseon katolle

New Yorkin Metropolitan Museum of Art -museon katolle näyttää laskeutuneen avaruusolioiden alus. Suuri moniosainen kupla on kuitenkin taiteilija Tomas Saracenon teos, jossa museovieras voi tuntea pääsevänsä itsekin lähemmäksi avaruutta.

– Tämä taide yhdistää katsojan ympäristöön ja heijastaa sitä. Kun taivas on sininen, kuten eilen, se on todella sininen. Kun on pilvistä, kävelet kuin pilvessä ja kadotat ikään kuin suunnan, taiteilija itse kuvailee työtään.

MET:n Saracenolta tilaama taideteos onkin nimeltään "Cloud City" eli Pilvikaupunki. Se voisi olla myös saippuakuplarykelmä.

Cloud City koostuu 16 ruostumattomasta teräsrakenteisesta, mutta läpinäkyvästä kuplasta. Koko teoksen pituus on 54 metriä ja korkeuskin 8 metriä. Sieltä avautuvat upeat näkymät Central Parkiin ja Upper East Sideen.

MET:n katolla on esitelty taidetta jo 15 vuotta. Museon kuraattorin Anne Straussin mielestä kattomaisema antaa jokaiselle taiteilijalle ainutlaatuisen mahdollisuuden toteuttaa näkemyksiään.

Kattonäyttely on avoinna yleisölle sään salliessa museon aukioloaikoina marraskuun alkuun saakka.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme