Mainos
Mainos

Uganda ja LRA-kapinallisryhmä sopivat aselevosta

Ugandan hallitus ja LRA sopivat aselevosta ensimmäisen kerran elokuussa, mutta sen jälkeen on sattunut useita yhteenottoja.

Ugandan hallitus ja sitä vastaan taistellut Herran vastarinta-armeija (LRA) -liike allekirjoittivat uuden aseleposopimuksen tänään.

Sopimuksen toivotaan päättävän yli 20 vuotta kestäneen konfliktin, jonka aikana kymmenettuhannet ihmiset ovat saaneet surmansa ja yli kaksi miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Ugandan hallitus ja LRA sopivat aselevosta ensimmäisen kerran elokuussa, mutta sen jälkeen kumpaakin osapuolta on syytetty aselevon rikkomisesta. Uuden sopimuksen mukaan LRA:n sisseillä on 30 päivää aikaa siirtyä kahdelle kokoomaleirille Etelä-Sudaniin. Sotilaat taas vetäytyvät tukikohtiinsa.

Sudanin johtamia aseleponeuvotteluja on varjostanut osapuolten välinen luottamuspula. Tänään Ugandan neuvottelijat ja LRA:n edustajat vakuuttivat, että uusi sopimus edistää pitkään jäissä ollutta rauhanprosessia.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme