Mainos
Mainos

Uganda-mysteerin uusin käänne: Viidelle syytteet suomalaismiehen taposta – joukossa myös turvallisuuspalvelun upseeri

Viisi ihmistä on saanut syytteet suomalaismiehen taposta Ugandan pääkaupungissa Kampalassa, ja heidät on myös vangittu, kertoo ugandalaislehti PML Daily.

Lehden mukaan yksi syytteen saaneista henkilöistä on Ugandan turvallisuuspalvelu ISO:n upseeri Apollo Kyabagye.

Lehti kirjoittaa, että viittä henkilöä syytetään miehen hotellihuoneeseen murtautumisesta ja hänen huumaamisestaan. Lehden mukaan ruumiinavausraportista on selvinnyt, että mies kuoli nimenomaan huumaaviin aineisiin.


41-vuotias suomalaismies löytyi kuolleena hotellihuoneesta Kampalassa helmikuussa. Hänellä oli mukanaan asetarvikeyhtiö Patrian esitteitä. Matkalla oli mukana niin ikään entinen kokoomuksen viestintäministeri Suvi Lindén

Turvallisuuspalvelu on aiemminkin kyseenalaistanut poliisitutkinnan tuloksia. Kiistaan todisteiden aitoudesta voi liittyä sekin, että Ugandassa turvallisuuspalvelu ja poliisi käyvät valtataistelua.

Aiemmin tällä viikolla turvallisuuspalvelu toi julkisuuteen epäilyjä siitä, että suomalaismiehen käyttämän hotellin turvakameran nauhaa oli peukaloitu.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme