Mainos
Mainos

Ugandalaislehti julkisti listan homoseksuaaleista

Ugandalainen Red Pepper -kohulehti julkisti tänään valokuvat ja nimet henkilöistä, jotka ovat lehden mukaan maan merkittävimpiä homoseksuaaleja. Lista julkaistiin vain päivä sen jälkeen kun presidentti Yoweri Museveni oli vahvistanut uuden tiukan homovastaisen lain.

Lehden lööppien mukaan paljastus koskee 200:aa tärkeää henkilöä, jotka ovat homoseksuaaleja.

Ihmisoikeusaktivistit pelkäävät listalle päätyneiden henkilöiden joutuvan vainon kohteeksi. Vuonna 2011 tunnettu homoseksuaaleja puolustanut aktivisti hakattiin kuoliaaksi kun lehdissä oli julkaistu homoseksuaalien nimiä ja kuvia.

Ugandan uuden lain mukaan homoseksuaalisuudesta voidaan tuomita elinkautinen vankeusrangaistus. Myös homojen kavaltamatta jättäminen on rangaistavaa.

Ugandassa astui eilen voimaan tiukka homovastainen laki. Lain nojalla seksisuhteesta samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa voidaan rangaista elinkautisella vankeudella. Esitys kuolemantuomiosta kaatui parlamentissa. 

Yhdysvallat ja EU ovat arvostelleet lakia kiivaasti. Ugandan tärkeimpiin tukijoihin kuuluva Yhdysvallat on varoittanut, että laki vaikeuttaa maiden suhteita.

 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme