Mainos
Mainos

Ugandan maanvyöryjen uhrimäärä kasvaa

Ainakin 80 ihmistä on kuollut ja 400 on yhä kateissa maanvyöryjen jäljiltä itäisessä Ugandassa, kertoo Ugandan Punainen Risti.

Ugandan ja Kenian rajan tuntumassa, Bududan alueella maanantai-iltana tapahtuneet mutavyöryt saivat alkunsa useiden viikkojen rankkasateiden jälkeen. Eilen noin sata vainajaa löytyi Elgonin vuoren lähistöllä sijaitsevan kylän kirkosta ja sairaalasta. Rakennukset olivat hautautuneet mutavallien alle. Useita kyliä Bududan alueella on tuhoutunut.

BBC:n mukaan epätavallisen voimakkaat rankkasateet ovat tuhonneet teitä, jonka vuoksi pelastustyöntekijöiden tarvitsemia maansiirtokoneita on mahdoton liikuttaa. Punainen Risti on pyytänyt Ugandan hallitusta lähettämään alueelle armeijan väkeä korjaamaan teitä.

Hallitus on luvannut lähettää tuhoalueelle tonneittain hätäapua, useita helikoptereita, pelastustyöntekijöitä sekä ruumisarkkuja.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme