Mainos
Mainos

Uhka-arvio: Terroristit iskevät maanantaina Norjassa

Norjan turvallisuuspoliisin (PST) mukaan maata vastaan suunniteltu terrori-isku saattaa tapahtua maanantaina, kertoo norjalainen TV2 verkkosivuillaan.

PST:n tekemässä uhka-arvioinnissa nimetään erityisesti maanantai mahdolliseksi iskun toteutuspäiväksi, koska tuolloin vietetään islamilaisten Id al-Fitr -juhlaa. Juhla päättää Ramadaniin kuuluvan paastokuukauden. 

Norjassa valmistauduttu terrori-iskuihin vuosien ajan

Tällaisia terrorismin vastaisia harjoituksia on toteutettu Norjassa:

- pommi-isku joukkoliikennevälineessä Oslossa

- hyökkäys julkiseen rakennukseen

- hyökkäys öljyn- ja kaasuntuotantolaitokseen

- tankkeripalo suuren teollisuusalueen lähellä

- lentokonekaappaus 

Lähde: NRK  

Useat eri lähteet ovat vahvistaneet tiedon Norjan TV2:lle. Sen sijaan turvallisuuspoliisi PST ei ole suostunut kommentoimaan asiaa. 

Norjalainen terrorismiasiantuntija Helge Lurås kuitenkin tyrmää teorian. Hänen mukaansa terroristit eivät välttämättä valitse tiettyä päivää iskuilleen. 

– Täytyy ottaa huomioon, että terroristit ovat joustavia ja voivat muuttaa suunnitelmiaan. He eivät välttämättä toteuta iskua juuri maanantaina, Lurås sanoo TV2:n haastattelussa.

– Terroristit haluavat vaikuttaa norjalaiseen yhteiskuntaan, eivät muslimiyhteisöön. Heille ei ole merkitystä sillä, tapahtuuko se (isku) juhlapäivänä vai ei.

Aiemmin tänään uutisoitiin, että terroristeiksi uskottu ryhmä on lähtenyt Syyriasta tarkoituksenaan toteuttaa terroristi-isku lännessä. Turvallisuuspoliisin analyysipäällikkö Jon Fitje Hoffmannin mukaan tässä yhteydessä on mainittu Norja.

Norjan turvallisuuspoliisilla ei toistaiseksi ole tiedossa iskun mahdollista kohdetta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme