Mainos
Mainos

Uhriluku Alpeilla nousee – jo yhdeksän kuollutta löydetty

Ranskan Alpeilla ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut lumivyöryssä. Aiemmin puhuttiin kuudesta kuolleesta, mutta nyt ruumiita on löytynyt lisää.

Kuolleista ainakin yksi oli sveitsiläinen, yksi saksalainen, kaksi espanjalaisia ja kolme tiettävästi brittejä. Kahden kansallisuutta ei ole vielä kerrottu.

Lisäksi lumivyöryssä on loukkaantunut yhdeksän ihmistä ja neljä on vielä kadoksissa. Kadonneista kaksi on brittejä ja kaksi espanjalaisia.

Paikallisviranomaisten mielestä vyöry on vakavin viime vuosina tapahtuneista.

Onnettomuus sattui Chamonix'n kaupungin lähellä Mont Blancin vuoristoalueella. Mont Maudit -nimisellä huipulla jyrissyt vyöry osui tiettävästi kahteen vuorikiipeilijöiden ryhmään. 4465-metrinen Mont Maudit on Mont Blancin vuoristoalueen kolmanneksi korkein huippu.

Yksi loukkaantuneista lähetti hälytyksen varhain tänä aamuna. Pelastusjoukot ovat kiirehtineet alueelle. Kuolonuhrien kansalaisuudesta ei ole vielä tietoa.

Viranomaiset kertovat onnettomuudesta lisää lehdistötilaisuudessa myöhemmin tänään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme