Mainos
Mainos

Uiguurilevottomuuksissa jo lähes 190 kuollutta

Luoteis-Kiinan levottomuuksissa kuolleiden määrä on noussut. Uutistoimisto Xinhuan mukaan uiguurivähemmistön ja poliisin välisissä kahakoissa on kuollut 184 ihmistä.

Yhdysvalloissa maanpaossa oleva uiguurijohtaja Rebiya Kadeer puolestaan arvioi, että levottomuuksissa on voinut kuolla tuhansia ihmisiä. Hänen mukaansa alueelta on vaikea saada tarkkaa tietoa uhrien määrästä.

Kadeerin mukaan kuolemantapauksia on raportoitu muualtakin kuin Urumqin kaupungista.

Ihmiset ovat paenneet rauhattomasta Urumqista bussilasteittain. Muutamat kaupungin moskeijat ovat tänään olleet auki Kiinan viranomaisten kiellosta huolimatta.

Kiina määräsi moskeijat suljettavaksi muslimien perjantairukouksen ajaksi levottomuuksien hillitsemiseksi.

Turkki puhuu jo kansanmurhasta

Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan on kutsunut Kiinan Xinjiangin maakunnan tapahtumia "eräänlaiseksi kansanmurhaksi".

- Tapahtumia ei voi kommentoida muulla tavalla. Siellä on tehty hirmutekoja, satoja on kuollut ja tuhat loukkaantunut. On vaikea ymmärtää, miten Kiinan johto voi pysyä sivustakatsojana näissä tapahtumissa, totesi Italian G8-kokouksesta palannut Erdogan.

Turkin kauppa- ja teollisuusministeri Nihat Ergun on puolestaan vaatinut kiinalaisten tuotteiden boikotoimista.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme