Mainos
Mainos

Uiguurit räjäyttivät padon Kiinassa

Uiguurikapinalliset räjäyttivät tällä viikolla padon länsikiinalaisessa Xinjiangin maakunnassa, uiguurien kansallisen vallankumousrintaman maanpaossa elävä edustaja kertoi eilen Alma-Atassa.

Keskiviikon vastaisena yönä räjäytetty pato sijaitsi lähellä Kuytunin kaupunkia lähellä Kazakstanin rajaa. Padon murtumisesta seurasi tulva, mutta iskun mahdollisista uhreista lähteet eivät osanneet kertoa. Viranomaiset pidättivät seuraavana päivänä kymmenkunta ihmistä.

Uiguurin kansallinen vallankumousrintama haluaisi Xinjiangin itsenäistyvän Kiinasta. Rintama on kiistänyt helmikuisen pommi-iskun, jossa kuoli seitsemän ihmistä. Se on kuitenkin myöntänyt, että joku muu uiguuriryhmä todennäköisesti oli iskun takana.

Islamilaiset uiguurit ovat enemmistönä Xinjiangissa. Maakunnan muu väestö on kiinalaisia, kazakkeja, kirgiisejä ja tadzhikkeja.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme