Mainos
Mainos

Ukip jäi kauaksi jytkystä Britanniassa - puoluejohtaja tipahti parlamentista

Britannian EU-vastaisen ja maahanmuuttokriittisen itsenäisyyspuolueen Ukipin johtaja Nigel Farage hävisi vaalit omassa vaalipiirissään ja tipahti näin Britannian parlamentista.

Heti tuloksen kuultuaan Farage onnitteli konservatiiveja vaalivoitosta mutta käänsi oman puolueensa häviön Britannian vaalijärjestelmän syyksi.

- Britannian on aika saada demokratiansa takaisin. Saimme neljä miljoonaa ääntä, mutta vain yhden paikan parlamentissa. Nyt on aika vaalijärjestelmän muutokselle ja Ukip aikoo viedä sitä eteenpäin, Farage totesi.

Britanniassa jokaisesta vaalipiiristä valitaan ainoastaan eniten ääniä saanut ehdokas. Vaalipiirejä on yhteensä 650, samoin myös parlamentissa paikkoja.

Nigel Farage sanoi ennen vaaleja jättävänsä puoluejohtajan paikan, jos ei pääse parlamenttiin. Hänellä ei ole ketään selkeää seuraajaa puolueessa, joka on pitkälti rakentunut pitkään puoluetta johtaneen Faragen varaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme