Mainos
Mainos

Ukkoset ja raekuurot moukaroivat Länsi-Eurooppaa ja USA:ta

Lämpimän ja viileän ilmamassan törmäys aiheuttaa erilaisia luonnonilmiöitä sekä Läntisessä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Heinäkuun loppu on hyvin lämmin Euroopassa. Etelä-Eurooppa kylpee yli 30 asteen helteissä ja hellelukemia tavataan Skandinaviaa myöten.

– Länsi-Eurooppaan on pyrkimässä viileämpää ilmaa Atlantilta päin. Tämän ilmamassan törmätessä helleilmamassaan syntyy voimakkaita ukkoskuuroja. Tulevan viikonlopun aikana muun muassa Ranskassa, Saksassa ja Benelux-maissa voi tulla myös suuria rakeita ja trombeja, povaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Välimeren rantalomakohteissa sen sijaan jatkuu aurinkoinen ja helteinen sää.

Yhdysvaltojen Keskilännessä on luvassa voimakkaita ukkosia, kun kylmä rintama liikkuu etelää kohti. Meksikonlahdelta virtaa puolestaan kosteaa ja lämmintä ilmaa pohjoisen suuntaan sekä Kanadasta hiukan viileämpää ja kuivempaa ilmaa kohti etelää. Näiden ilmamassojen törmäyskohdissa tulee kovia ukkosia.

Yhdysvaltain itäosia vaivannut helleaalto on tällä haavaa ohi, ilma on viilentynyt selvästi ja on nyt useita asteita tavanomaista viileämpi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme