Mainos
Mainos

Ukraina: Harhalaukausta ei voi sulkea pois

Yhdysvallat ei usko terrorismin olevan syynä venäläiskoneen putoamiseen Mustaanmereen. Valkoisen talon edustajan mukaan mitkään todisteet eivät viittaa terrori-iskuun. Amerikkalaislähteet ovat pitäneet Ukrainan laivaston sotaharjoituksissa ammuttua ohjusta eilisen turman todennäköisimpänä syynä.

Ukraina on tähän saakka kiistänyt ilmatorjuntaohjuksensa pudottaneen koneen. Tänään Ukrainan pääministeri Anatoly Kinakh sanoi, että hän ei ole sulkenut pois mahdollisuutta, että kone olisi pudonnut harhalaukauksen vuoksi. Ohjuksen karkaaminen ei olisi Ukrainassa ensimmäinen kerta. Puolitoista vuotta sitten armeijan ohjus osui kerrostaloon lähellä Kiovaa surmaten neljä ihmistä. Puolustusministeriöltä kesti tuolloin neljä päivää myöntää, että kyse oli traagisesta vahingosta.

Sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin, maan turvallisuuslähteet että Israelin viranomaiset ovat sanoneet, ettei terrorismin mahdollisuutta voida sivuuttaa.

Sibir-lentoyhtiön kone räjähti ja putosi Mustaanmereen vajaat 200 kilometriä lounaaseen Sotshin rannikkokaupungista. Tel Avivista Novosibirskiin matkalla olleessa koneessa oli 76 matkustajaa ja miehistön jäsentä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme