Mainos
Mainos

Ukraina: Hyökkäykset keskeytetty tilapäisesti

Ukrainan armeija kertoo keskeyttäneensä hyökkäykset maan itäosassa.

Ukrainan hallinto ja Venäjä-mieliset kapinalliset valmistautuvat tänään mahdollisesti alkaviin neuvotteluihin. Ukrainan hallinto on määrännyt rintamalle "hiljaisuuden päivän" ja toivoo, että keskustelut alkaisivat tänään.   

Kapinalliset puolestaan haluavat neuvotella vasta perjantaina. He ovat luvanneet kunnioittaa tulitaukoa.  

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on toivonut, että tulitaukoa seuraisi raskaan aseistuksen vetäminen pois etulinjasta.  

Ukrainan itäosaan julistettiin tulitauko syyskuussa Minskin neuvotteluiden jälkeen, mutta taistelut ovat jatkuneet. Tulitauon jälkeisissä taisteluissa on kuollut satoja ihmisiä.  

Ukraina on vaatinut Venäjää pitämään lupauksensa ja lopettamaan tuen kapinallisille. Venäjä on taas viestittänyt "tekevänsä kaikkensa", jotta neuvottelut kapinallisten ja Ukrainan välillä etenisivät tällä viikolla. 

Venäjä käynnisti kaasutoimitukset  
  
Maiden jäätyneistä väleistä huolimatta Venäjä on käynnistänyt tänään uudestaan kaasutoimitukset Ukrainaan.  

Venäjän kaasuhanat Ukrainaan ovat olleet kuusi kuukautta kiinni hintakiistojen ja Ukrainan maksamattomien velkojen takia.  

Maat saivat aikaan uuden sopimuksen lokakuussa EU:n vetämissä neuvotteluissa.   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot