Mainos
Mainos

Ukraina jälleen kriisin partaalla

Presidentti Viktor Jutshtshenko on sopinut pääministeri Viktor Janukovitshin kanssa, että Ukrainan parlamenttivaalit pidetään syyskuussa. Presidentti sanoo nyt, että parlamentin pitäisi sopia ennenaikaisiin vaaleihin liittyvästä lakipaketista vielä tämän päivän aikana.

Ukrainan presidentti Viktor Jutshtshenko sanoo, että parlamenttivaalit pidetään kahden kuukauden kuluessa, ellei parlamentti saa sovituksi ennenaikaisiin vaaleihin liittyvästä lakipaketista vielä tämän päivän aikana.

Kompromissiratkaisuna pääministeri Viktor Janukovitshin kanssa on sovittu, että vaalit pidetään syyskuun lopussa.

Jutshtshenko oli jo pidentänyt määräaikaa kahdella päivällä. Hän varoitti vierailullaan Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa, että hänen liittolaisensa parlamentissa luopuvat paikoistaan heti, jos lakipaketista ei päästä sopuun. Siinä tapauksessa vaalit olisi perustuslain mukaan pidettävä 60 vuorokauden kuluessa.

Parlamentti on alustavasti hyväksynyt vaalien rahoituksen, mutta lopullinen hyväksyntä saadaan parlamentin puhemiehen Oleksander Morozin mukaan vasta huomenna.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme