Mainos
Mainos

Ukraina katkaisee talousavun kapinallisalueille

Ukrainan keskushallinto katkaisee talousavun Itä-Ukrainan kapinallisalueille, kunnes "terroristit lähtevät sieltä tiehensä", sanoo Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk.

Separatistijohtajat pitää hänen mukaansa jättää huolehtimaan itse itsestään. Sen sijaan kaasu- ja sähkötoimituksia alueille jatketaan, jotta tavalliset ihmiset eivät kärsisi talvella, Jatsenjuk totesi.

– Emme halua rahoittaa huijareita. Heti kun terroristit lähtevät sieltä tiehensä ja saamme alueen takaisin, maksamme jokaiselle sosiaalituet, joihin heillä on oikeus, Jatsenjuk sanoi.

Itä-Ukrainan kapinallisjohtajat syyttävät Ukrainaa Minskin sopimuksen rikkomisesta. He perustelevat väitettään sillä, että Ukraina on lykännyt lakia, joka takaa kapinallisalueille erikoisaseman.

Päätös kaivaa kapinallisten mielestä maata syyskuussa Minskissä solmitun tulitaukosopimuksen alta.

– Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat eivät voi toimia asiakirjan pohjalta, josta (Ukrainan) presidentti (Petro) Poroshenko on poistanut tärkeitä kohtia, Venäjä-mieliset kapinallisjohtajat sanovat yhteisessä lausunnossaan.

Poroshenko puolestaan sanoo kapinallisten loukanneen sopimusta järjestäessään alueillaan vaalit sunnuntaina. Myös EU ja Yhdysvallat ovat tuominneet separatistivaalit. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon luonnehti vaaleja valitettavaksi tapahtumaksi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme