Mainos
Mainos

Ukraina sanoo vallanneensa takaisin sotilaskentän

Ukrainan presidentti Oleksandr Turtshynov sanoo, että Ukrainan sotilaat ovat vallanneet takaisin sotilaslentokentän Kramatorskissa maan itäosassa.

Venäjä-mieliset joukot olivat miehittäneet lentokenttää. Alueelta on kuultu tulitusta, mutta ei ole tiedossa, onko operaatio vaatinut uhreja.

Ukrainalaisviranomaiset kertovat, että sotilasoperaatio on käynnissä myös Slovjanskin kaupungissa. Silminnäkijöiden mukaan Ukrainan asevoimat lennättää operaatiota varten lisäjoukkoja Kramatorskin kentälle.

Slovjanskin operaatioon osallistuva ukrainalainen kenraali sanoo, että jos Itä-Ukrainan aseelliset ryhmät eivät laske aseitaan, heidät tuhotaan. Kenraalin mukaan kapinajoukoilla on tukenaan Venäjän sotilaita.

Venäjä on kiistänyt tiedot, joiden mukaan sen joukkoja olisi Itä-Ukrainassa ja varoittanut Ukrainaa voimankäytöstä. Venäjän mukaan se vaarantaisi Geneven ylihuomiseksi kaavaillut neuvottelut.

Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin mukaan Ukraina on sisällissodan partaalla ja Ukrainan johdon on estettävä konfliktin laajeneminen.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme