Mainos
Mainos

Separatistit ampuivat sotilaskoneen alas Itä-Ukrainassa – liki 50 kuollut

Sotilaskoneen alasampumisessa Itä-Ukrainassa on kuollut 49 ihmistä, kertoi Ukrainan armeijan edustaja uutistoimisto Reutersille.

Hallitusta vastustavat separatistit ampuivat kuljetuskoneen alas yöllä, kun se valmistautui laskeutumaan Luhanskin kaupungin lentokentälle.  

IL-76-kone kuljetti Luhanskiin hallituksen sotilaita ja varusteita. Ukrainan puolustusministeriön mukaan kone joutui kiivaan ilmatorjuntatulituksen kohteeksi lentokenttää lähestyessään.  

Luhanskin alue ja sen samanniminen keskuskaupunki ovat Ukrainan hallituksen vastaisen kapinan keskuspaikkoja. Luhanskin lentokenttä on Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan hallituksen joukkojen valvonnassa, mutta kapinalliset valvovat suuria alueita muualla kaupungissa.  

Itä-Ukrainassa on BBC:n tietojen mukaan kuollut ainakin 270 ihmistä kahden viime kuukauden aikana, kun hallituksen joukot ovat ottaneet yhteen kapinallisten kanssa.     

Yhdysvaltojen mukaan Itä-Ukrainan separatisteilla on käytössään venäläisiä panssarivaunuja ja kranaatinheittimiä. Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedotteen mukaan panssarivaunut ja aseet on tuotu Ukrainaan Venäjältä. Venäjä on kiistänyt syytökset.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme