Mainos
Mainos

Ukraina sulki koulut ja kielsi kokoontumiset sikainfluenssan pelossa

Ukraina on päättänyt sulkea koulunsa ja kieltää joukkokokoontumiset seuraavan kolmen viikon ajaksi sikainfluenssan takia. Ukrainan pääministeri Julia Tymoshenko ilmoitti asiasta tänään.

-Tästä päivästä lähtien kaikki koulut, olivat ne sitten yksityisiä tai julkisia, laitetaan kolmen viikon lomalle, Tymoshenko sanoi hallituksen erityisistunnossa.

Tymoshenkon mukaan hallitus aikoo kieltää myös kaikki joukkokoontumiset, kuten elokuvanäytökset sekä konsertit seuraavan kolmen viikon ajaksi.

Ilmoitus seurasi viranomaisten vahvistusta siitä, että testeissä on varmistunut Ukrainan ensimmäinen sikainfluenssakuolintapaus.

Ukrainan länsiosassa on viime päivinä kuollut kaikkiaan noin 30 ihmistä, joiden kuolinsyystä ei ole vielä varmuutta. Maan terveysministeriön mukaan kaikkia uhreja ei ole vielä testattu, mutta yhden kuolinsyyksi on varmistunut sikainfluenssa.

(MTV3 - AFP- Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme